Betis minimalno slavio, remi Espanyola i Celte

Primera, 34. kolo:

Betis minimalno slavio, remi Espanyola i Celte

U okviru 34. kola španske Primere večeras su na rasporedu bile dvije utakmice. 

Betis je na svom "Benito Villamarín" stadionu bio domaćin Las Palmasu i na kraju je slavio s minimalnih 1:0. Prvo poluvrijeme nije ponudilo osobito uzbudljiv fudbal i mreže su mirovale sve do 83. minute. 

Za veliko slavlje među navijačima Betisa pobrinuo se Van Wolfswinkel, koji je nakon asistencije Cevallosa uspio zatresti mrežu gostujućeg Las Palmasa i postaviti ujedno konačnih 1:0. 

Fudbaleri Espanyola u susretu 34. kola bio domaćin Celti iz Viga, a susret je završen neriješenim rezultatom 1:1. 

Prvi gol na utakmici viđen je u 28. minuti kada je Aspas nakon asistencije Orellane pogodio mrežu domaćih, međutim vodstvo Celte nije dugo trajalo. Poravnanje Espanyola je uslijedilo u 39. minuti kada je pogodio Asensio.

U nastavku utakmice nije bilo većih prilika. Treneri obje ekipe su pokušavali promijeniti situaciju na terenu, međutim mreže su mirovale i rezultat je ostao nepromijenjen.

Španska Primera, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Betis - Las Palmas 1:0
Espanyol - Celta Vigo 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi