Komisija za takmičenje NS Federacije BiH odlučila

Službeno: Sloga iz Siminog Hana novi član Prve lige FBiH

Samir Mlaćo

U Sarajevu je jučer održana sjednica Komisije za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH.

Odlukom Komisije za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH prekinuta utakmica kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH: FK "Sloga" Simin Han - FK "Krajina" Cazin registrira se rezultatom 4:0 u korist FK "Sloga" Simin Han.

Komisija za takmičenje NS FBiH uvidom u cjelokupan spis predmeta i  pregledom video zapisa nepobitno je utvrdila da je do prekida utakmice došlo zbog pljuvanja glavnog suca utakmice od strane igrača FK "Krajina", pri rezultatu 4:0 u korist FK Sloga.

 

Shodno članu 64. Pravilnika o nogometnim natjecanjima NS/FS BiH Komisija za takmičenje je navedenu utakmicu registrirala postignutim rezultatom 4:0, obzirom da je FK "Sloga" do prekida utakmice postigla bolji rezultat od službenog (3:0 p.f.).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Na osnovu rezultata iz dvije utakmice kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH, konstatirano je da je FK Sloga Simin Han ostvarila plasman u Prvu ligu Federacije BiH.  

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.