Pripremni meč u Steyru

Kožulj i Sušić strijelci u visokoj pobjedi Hajduka

Novopečeni bh. reprezentativac Zvonimir Kožulj postigao je prvijenac u dresu Hajduka. 

Tim sa Poljuda je danas u sklopu priprema za narednu sezonu u austrijskom Steyru odmjerio snage sa domaćim Worwartsom, a konačan rezultat susreta glasio je 6:0 u korist Hajduka.

Seriju pogodaka splitske momčadi otvorio je upravo Kožulj u 12. minuti. Bivši fudbaler Širokog Brijega je sa više od 25 metara pogodio donji desni ugao za vodstvo Hajduka, a dvije minute poslije Mastelić je povisio na 2:0.

U listu strijelaca u 18. minuti upisao se i Sušić koji je bio precizan sa 11. metara, da bi potom bh. reprezentativac izvrsnom asistencijom uposlio Vlašića koji u 26. minuti pogađa za visokih 4:0. Do kraja utakmice Hajduk je na krilima Bašića i Mujana posigao još dva pogotka za konačnih 6:0. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U drugom poluvremenu utakmice trener Marijan Pušnik je napravio svih 11 izmjena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.