Takmičarska komisija NS/FS BiH

Odbijeni zathjevi Žepča i Zrinjskog

Zahtjevi nogometnih klubova Žepče i Zrinjski, za promjenu termina njihovih utakmice 27. kola Premijer lige BiH danas su odbijeni.


Žepčaci i Mostarci tražili su od Takmičarske komisije NS / FS BiH da domaće mečeve protiv Travnika i Modriča Maxime igraju dan ranije, odnosno u subotu (10. maja), a ne u nedjelju (11. maja), kako je prvobitno planirano prema kalendaru takmičenja.

Oko ovih zahtjeva je vođena žučna rasprava, a špekuliše se da su Zrinjski i Žepče promjenu termina tražili zbog Širokog Brijega, koji se bori za titulu i Posušja (borba za opstanak), odnosno njihove nedjeljne međusobne utakmice, za koju u TK smatraju da bi mogla biti izrežirana. Naime, ukoliko bi Žepče na domaćem terenu savladalo Travnik, a Zrinjski Modriča Maximu, tada bi, sumnjaju u TK, Posušje na Mokrom docu moglo prepustiti bodove premijerligašu sa Pecare!

Stoga, zbog eventualnih neregularnosti, donesena je odluka da se susreti u Žepču i Mostaru igraju prema prvobitnom kalendaru takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.