Musa, Čerkezović i Čampara u glavnim ulogama

Individualni učinak naših zlatnih kadeta na SP

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras na Svjetskom prvenstvu odigrati meč osmine finala protiv selekcije Australije.

Naši zlatni kadeti su u grupnoj fazi upisali dvije pobjede i jedan poraz, a u sklopu uvertire pred meč koji se igra u 18:15 sati donosimo vam pregled individualnog učinka naših kadetskih reprezentativaca u dosadašnjem dijelu turnira.

Adi Alikadić

Adi Alikadić je na ovom prvenstvu nastupio na dvije utakmice, a za ukupno 20 minuta provedenih na terenu ubacio je tri poena i to protiv Francuske. Na toj utakmici imao je tri asistencije, te jedan defanzivni skok.

Alikadić u prosjeku bilježi 1,5 poena, 0,5 skokova i 1,5 asistencija po utakmici na ovom turniru. 

Srđan Kočić

Srđan Kočić je nastupio na sve tri utakmice na prvenstvu, a prosječno je na terenu provodio 23,3 minute po utakmici. Postigao je šest poena (dva po utakmici), sakupio 19 skokova (6,3 po utakmici) a imao je i devet asistencija (tri po utakmici).

Najbolju partiju pružio je protiv Dominikanske Republike, kada je meč završio sa 4 poena, 10 skokova i 4 asistencije.

Emir Bačvić

Emir Bačvić je na tri utakmice ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva odigrao sedam minuta, prosječno 2,4 minute po utakmici. Postigao je dva poena u duelu sa Francuskom.

Lazar Mutić

Lazar Mutić je nastupio na sve tri utakmice na ovom prvenstvu, a prosječno bilježi 9,7 poena, 5,7 skokova i jednu asistenciju po utakmici.

Na terenu prosječno provodi 21 minutu, a najbolju partiju pružio je pprotiv Koreje kada je ubacio 14 poena uz sjajan šut iz igre (7/8). Mutić je odličan bio i u prvom kolu protiv Dominikanske Republike, kada je upisao double-double sa 11 poena i 12 skokova, od čega šest u fazi napada.

Emir Čerkezović

Emir Čerkezović igra fenomenalan turnir. Sjajni igrač naše selekcije postiže 10,7 poena po meču, a pogodio je čak 15 od 26 šuteva na SP, te ima šut iz igre od 57,7 posto. 

Čerkezović je i četvrti po broju skokova na prvenstvu. Prosječno hvata 10,7 skokova, a interesantno je i da je naš mladi košarkaš drugi asistent prvenstva sa 4,3 asistencije po meču.

Čerkezović je statistički najkorisniji košarkaša našeg tima na Evropskom prvenstvu, a vodeći je u svim parametrima osim u poenima, gdje prednjači Musa.

Vedran Mirković

Vedran Mirković je nastupio na sve tri utakmice na prvenstvu, a najbolju partiju je pružio protiv Francuske kada je postigao 9 poena uz šut iz igre 4/6.

Mirković prosječno igra 18,3 minute po utakmici, a njegov bilans je 6 poena i 3,7 skokova po utakmici.

Miladin Vlačić

Miladin Vlačić je košarkaš koji na ovom Svjetskom prvenstvu nije nastupio ni u jednoj utakmici, pa su tako njegove rubrike prazne.

Sani Čampara

Sani Čampara je, sasvim očekivano, jedan od najvažnijih košarkaša naše kadetske selekcije. Prosječno na terenu provodi 32,7 minuta po utakmici, a bilježi 18,3 pona, 1,7 skoka i 3,3 asistencije po susretu.

Najbolju utakmicu Čampara je imao protiv Koreje, kada je ubacio 25 poena uz sedam asistencija.

Drago Cvitanović

Drago Cvitanović je nastupio samo na utakmici protiv Dominikanske Republike, kada je postigao dva poena iz jednog šuta iz igre. Protiv Francuske i Koreje nije dobijao priliku za igru.

Amar Barukčija

Amar Barukčija je nastupio na sve tri utakmice na Svjetskom prvenstvu, a prosječno na terenu igra 7,3 minute po meču. Do sada je postigao jedan poen sa linije slobodnih bacanja u duelu sa Korejom.

Džanan Musa

Džanan Musa je najbolji strijelac Svjetskog prvenstva, a prosječno po utakmici bilježi 29 poena. Do sada je na prvenstvu dva puta ubacivao više od 30 poena i to u duelima sa Dominikanskom Republikom (32) i Korejom (36).

Musa na parketu prosječno provodi 33 minute po utakmici, a daje svoj doprinos u svim segmentima igre pa tako bilježi osam skokova i tri asistencije po meču.

Od Džanana Muse svakako očekujemo najviše u nastavku turnira.

Aljoša Janković

Aljoša Janković je na ovom turniru vrlo zahvalan igrač koji je 'troši' mnogo lopti. Do sada je od 12 šuteva pogodio čak 9, što procentualno iznosi 75%.

Janković na terenu prosječno provodi 24 minute a njegov učinak je 6,3 poena, 6,7 skokova i 2,7 asistencija po utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.