Osmina finala Svjetskog prvenstva u Španiji

Alikadić: Mi se kao prvaci Evrope više pitamo u ovom meču

Endin Čaušević

Košarkaška kadetska reprezentacije Bosne i Hercegovine danas igra utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva u Španiji.

Protivnik naše selekcija danas će biti reprezentacija Australije. Nakon pobjede protiv Južne Koreje naši košarkaši imali su slobodan dan koji su iskoristili za maksimalni odmor i pripremu za ovaj meč osmine finala. Pred današnju utakmicu za SportSport.ba govorio je Adi Alikadić koji je kazao da smo mi evropski prvaci, te da ćemo se više pitati u ovoj utakmici.

"U dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva imali smo uspona i padova, ali uvijek smo se držali zajedno. Prvo je bila utakmica protiv Dominikanske Republike gdje smo morali probiti led, prva utakmica na SP, mislim da smo dobar posao odradili. Protiv Francuske bilo je dosta nervoze, pada u igri, ali držali smo se zajedno, nismo pali psihički, brzo smo se oporavili i sinoć smo pokazali šta vrijedimo pobjedom od 20 razlike, te idemo dalje s drugog mjesta", rekao je bh. košarkaš.

Naš današnji protivnik je velika nepoznanica za ljubitelje košarke u BiH, ali naš tim je već skautirao Australiju, te zaključio na čemu se bazira njihova igra.

"Komentarisali smo malo tu ekipu, to je šuterski tim i mislim ako poslušamo trenera i njegove savjete da ćemo ostvariti dobar rezultat. Ipak, mi smo prvaci Evrope i pitat ćemo se više u ovoj utakmici, ako odradimo te zadatke vjerujem da će rezultat biti dobar na kraju", rekao je Alikadić na početku razgovora za SportSport.ba.

"Atmosfera je dosta dobra, iz utakmice u utakmicu dosta raste. Dokazali smo da bez obzira na rezultat kakva će ona biti držimo se zajedno, imamo slobodan dan idemo malo šetati i još se više zbližiti, a onda ćemo razmišljati o našem protivniku", dodao je Alikadić.

Atmosfera na utakmicama naše reprezentacije je sjajna, te naši navijači daju svoj maksimum kako bi dali podršku bh. igračima. Također, očekuje se i pojačanje što se tiče broja navijača u Zaragozi.

"Svi smo bili iznenađeni kada smo vidjeli naše navijače na tribinama, ali ako se dodatno poveća to će biti sjajno. Kada vidite da su doputovali iz BiH u daleku Španiju da vas podrže to je jedan dobar osjećaj i potrudit ćemo se da im se odužimo", zaključio je Alikadić.

Podsjećamo, utakmica osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Australije igra se danas od 18:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi