Dva gola Maria Mandžukića

Dinamo blizu duple krune

M. Maksimović

U prvoj utakmice finala Kupa Hrvatske Dinamo je u Maksimiru svladao Hajduk sa 3:0. Tako je Dinamo nakon osvojene titule prvaka Hrvatske, stigao vrlo blizu osvajanja drugoga trofeja ove sezone...

Dinamo je tokom cijele utakmice imao incijativu, a Hajduk bez Srđana Andrića i Florina Cernata nije mogao ništa napraviti. Već u 8. minuti Dinamo je poveo, stoper Hajduka Goran Sablić je pogriješio, a Mihael Mikić je uposlio Josipa Tadića koji postiže gol.

I drugi gol Dinama je došao nakon greške igrača Hajduka, tačnije ovaj put je pogriješio golman Vladimir Balić kojem je lopta prošle kroz ruke, a Mario Mandžukić je bio strijelac za 2:0. Konačan rezultat utakmice je postigao svojim drugim golom Mario Mandžukić dvije minute prije kraja.

Mladen Bartolović je ušao u igru u 86. minuti, umjesto Gorana Jozinovića. Revanš utakmica koja će po svemu sudeći biti samo formalnost igra se za sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.