Širokobriježani bez problema prošli Armeniju

Evropska liga u fudbalu, 1. pretkolo

Široki u Yerevanu zakoračio prema Grazu

Fudbaleri Širokog Brijega ostvarili su pobjedu u prvom susretu prvog prekola Evropske lige. Naš predstavnik u najmasovnijem takmičenju na Starom kontinentu savladao je Banants u Yerevanu rezultatom 2:0.

Ovim trijumfom Širokobriježani su napravili veliki posao i jednom nogom već zakoračili u drugo pretkolo u kojem će snage odmjeriti protiv austrijskog prvoligaša Sturma iz Graza za koji nastupa inaš A reprezentativac Samir Muratović.

Banants – Široki Brijeg 0:2

Strijelci: 0:1 Ivanković (41), 0:2 Tiago (66).
YEREVAN – Stadion Republican. Žuti karton: Dejan Martinović (Široki Brijeg).
BANANTS: Ghazaryan, Kavatsiv, Nazarenko, Voskanyan /od 74. Romanenko/, Dashyan, Kasule, Nasibyan /od 46. Gyozalyan/, Kakosyan, Grigoryan, Melkonyan, Mkhitaryan /od 71. Stepanyan/. Trener: Armen Gyulbudaghyants.
ŠIROKI BRIJEG: Marić, Gomides, Barišić, Ljubić /od 32. Zovko/, Topić /od 77. Brekalo/, Šilić, Peraica /od 62. Tiago/, Diogo, Wagner Lago, Ivanković, Martinović. Trener: Ivica Barbarić.
Sudija: Jan Jilek /Češka Republika/.

Premijerligaš sa Pecare bolje je otvorio utakmicu i od samog početka susreta odlučno krenuo ka domaćem golu u namjeri da što prije postigne vodeći gol. Banantsu je prvi zaprijetio Barišić već u drugoj minuti, ali je lopta otišla pored gola. Pokušao je i Ljubić, no ni on nije imao više sreće, a nakon toga u nekoliko navrata dlanove domaćeg golmana zagrijao je i kapiten Dalibor Šilić, ali se ruzultat nije mijenjao.

Ipak, terensku inicijativu, Širokobriježani su uspjeli kapitalizirati do kraja prvog poluvremena, a strijelac je bio Jure Ivanković, ovosezonsko pojačanje iz Posušja.

I u nastavku susreta bh. predstavnik je bolje stajao na terenu, a opasno po gol domaćih zaprijetili su Ivanković i Wagner u 50. i 58. minuti. Četiri minute kasnije Ivica Barbarić, trener Širokobriježana odlučio se za izmjenu i na teren je poslao Tiaga Todriguesa, a ovaj je nakon samo nakon četiri minute provedene na terenu postavio konačnih 2:0.

Revanš susret 1. pretkola Evropske lige biće odigran 9. jula na Pecari.  


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.