FOTO: EPA

Zainteresovan za Poljaka

Klopp novo pojačanje pronašao u Borussiji?

Jakub Blaszczykowski bi mogao zamijeniti Borussiju sa Liverpoolom, tvrdi njemački sportski list Bild.

Poljski reprezentativac je pažnju na sebe skrenuo nastupima na Evropskom prvenstvu, a onim što je pokazao zadovoljan je bio i Jurgen Klopp koji je zainteresovan da u Liverpoolu sarađuje sa 31-godišnjim fudbalerom.

U protekloj sezoni Blaszczykowski je nastupao za Fiorentinu, a direktor tima iz Dortmunda Michael Zorc je izjavio za medije da će o njegovom statusu i eventualnom transferu razgovarati nakon što se vrati sa posudbe. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Blaszczykowski je bio jedan od ključnih fudbalera dok je Klopp predvodio Borussiju Dortmund. Prije nego što je došao u Njemačku igrao je za Wislu Krakow, Czestochowu i Gornik Zabrze. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.