Evropska liga, drugo kolo

Hajduku remi u Rumuniji, Vojvodini domaća pobjeda

Fudbaleri Hajduka iz Splita danas su odigrali nerješeno (2:2) u prvom meču drugog kola Evropske lige u gostima kod CSMI Iasija

Domaći su sjajno otvorili meč te su već u 19. minuti preko Cristea poveli sa 1:0. Samo četiri minute kasnije, novi šok za "Bile". Gheorghe je asistent, a na 2:0 povisio je Piccioni.

Ipak, veoma bitan gol za ekipu iz Splita postigao je u 48. minuti Ohandza koji je u igru ušao samo tri minuta prije pogotka. To kao da je dalo krila Splićanima koji su kasnije igrali mnogo bolje te su u sudijskoj nadoknadi preko Saida uspjeli doći do izjednačenja.

Od ostalih timova iz regiona, najbolje je prošla Vojvodina koja je kući slavila protiv Connah'sa iz Velsa sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Paločević u 86. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ekipa Budućnoti iz Podgorice poražena je na gostovanju od Genka sa 2:0. Strijelci za ekipu iz Belgije bili su Kebano sa jedanaest metara u 17. minuti te Samata u 79 minuti susreta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.