Milioneri slavili sa 4:1

Borussia eurogolovima potopila United

Borussia je danas u utakmici International Champions Cupa u Šangaju ubjedljivo slavila protiv Manchester Uniteda rezultatom 4:1.

Prvi gol na utakmici viđen je u 20. minuti, kada je Gonzalo Castro pogodio za vodstvo Borussije od 1:0. Nakon toga, Borussia je povela i sa 2:0 i to preko Aubameyanga u 36. minuti. Imali su Milioneri još prilika za povećanje prednosti, ali se rezultat nije mijenjao do odlaska na odmor.

U 57. minuti viđen je najljepši detalj na utakmici. Mladi Ousmane Dembele je napravio dar-mar odbrani Uniteda, a potom pogodio za 3:0. Pred 19-godišnjom zvijezdom Dortmunda je prvo nastradao Shaw, a zatim i Rojo, da bi na kraju Johnstone morao vaditi loptu iz svoje mreže.

Samo dvije minute nakon toga, vrlo lijepu akciju Uniteda krunisao je Mkhitaryan, koji je postigao svoj prvi gol za Crvene đavole i to protiv bivšeg kluba.

Konačan rezultat utakmice postavio je Gonzalo Castro, koji je fantastično pogodio za potop Mourinhovog Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:


Manchester United vs Borussia Dortmund 1-4 All... by hqfootball2016
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.