Italijan na meti grčke ekipe

Matri nastavlja karijeru gdje niko nije očekivao

Endin Čaušević

Nekadašnji napadač Juventusa, Alessandro Matri, ovog ljeta će gotovo sigurno napustiti San Siro.

Matri je u Milan stigao kao veliko pojačanje, ali je zadnjih nekoliko sezona proveo na posudbama. Nakon što mu je istekla posudba u Laziju, Matri se vratio u Milan, ali se tu neće dugo zadržati.

Rossoneri su Matriju dali slobodu da pregovara sa drugim klubovima, te su mu poručili da nije u planovima trenera za narednu sezonu. Matri će ovaj put napustiti Milan, ali čini se zauvijek.

Italijanski mediji prenose da će nekadašnji napadač Juventusa svoju karijeru nastaviti u Grčkoj. Iako je imao nekoliko ponuda iz Italije, Matri je odlučio da je vrijeme za nove izazove. Kako piše "Football Italia" on će svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u dresu PAOK-a.

Čini se da će bh. reprezentativac Gojko Cimirot uskoro dobiti zanimljivog saigrača. Navodno, Matri bi danas trebao otputovati u Grčku na ljekarske preglede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.