Godina dana od smrti legendarnog kapitena Travnika

Delegacija NK Travnik posjetila mezar Elvedina Varupe

Samir Mlaćo

Danas se obilježava  godina dana od smrti kapitena i legende NK Travnika Elvedina Varupe. Popularni Vapi, jedna je od igrača sa najviše nastupa u  Premijer ligi naše zemlje, a preminuo je u 40.godini života 01.08.2015.godine uoči premijerligaškog susreta Travnika i Sarajeva na Piroti.

Navijači Travnika nisu zaboravili  legendarnog kapitena kojeg se redovno prisjećaju na skoro svakoj utakmici, a u utorak su u njegovu čast  snage na Piroti odmjerili Travnik i Sarajevo (2:2).  Sav prihod od karata išao je porodici rahmetli Elvedina, a uoči samog početka meča minutom šutnje svi prisutni odali su počast nogometašu koji je preminuo u rodnom Vitezu.

Danas je delegacija NK Travnik koju su činili sportski direktor Midhat Sarajčić i sekretar Smajo Hodžić posjetila mezar Elvedina Varupe i položili cvijeće,  a zatim i posjetili njegovu porodicu u mjestu Grbavica kod Viteza.

Varupa je za Travnik odigrao više od 700 utakmica, a iz Travnika su istakli da će učiniti sve da uspomene na nekadašnjeg kapitena kluba nikada ne izblijede, te da će se redovno sjećati njegovog lika i djela. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.