Vlašić u Turbetu savladao Travnik

Rezultat bio 1:0

Vlašić u Turbetu savladao Travnik

Samir Mlaćo

Nogometaši Vlašića iz Turbeta, članovi Druge lige Federacije grupa Zapad, jučer na svom stadionu u prijateljskom susretu savladali NK Travnik sa 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Jasmin Imširović u 50.minuti.

Vlašić ove sezone proslavlja 90 godina postojanja i čelnici kluba čine sve da u drugom dijelu sezone koji starta u subotu izbore opstanak u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad, a osim jako pozitivne atmosfere u klubu jučer su tim iz Turbeta u nešto većem broju nego inače podržali i njihovi navijači.

U prvom poluvremenu jučerašnjeg susreta viđena je veoma borbena utakmica, a najviše se igralo na sredini terena. Jedini pogodak Imširović je postigao u drugom poluvremenu kada je izašao pred rezervnog golmana Vezira Kuzmića i matirao ga veliko slavlje svojih saigrača i navijača.

Travničani su do kraja susreta pokušali učiniti sve da dođu do izjednaćujućeg pogotka, a vrijedi istaći veoma dobre prilike Zeca i Selimovića koje je ukrotio domaći golman Kovač.

Ostalo je 1:0, a trenerski dvojac tima iz Turbeta Salih Salihović i  Dženan Nalić imao je razloga za zadovoljstvo. Veziri sigurno ne, a sa tribina stadiona u Turbetu gledao ih je i novi šef stručnog štaba Boris Gavran.

NK Vlašić: Kovač, Marjanović, Bašić, Kljajić, Pranjga, Rujanac, Smajić, Mehić, Muslimović, Goran, Imširović

NK Travnik: Nurković, Aleksić, Jelić, Jašarević, Am. Čurić, An. Čurić, Fazlić, Varupa, Nuhić, Smajić, Zajmović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi