Foto: EPA

Unitedu Community Shield

Kralj na tronu: Ibrahimović za trofej Manchester Uniteda!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Uniteda osvojili su Community Shield. Crveni đavoli su pobijedili Leicester s 2:1, a junak je Zlatan Ibrahimović koji je postigao pobjednički gol u ovom meču.

United je dobro ušao u meč. Imali su nekoliko pokušaja prema golu Kaspera Schmeichela, ali je Leicester imao prvu veliku šansu. Shinji Okazaki je uzdrmao prečku nakon kornera, te je United imao mnogo sreće.

Ipak, u 31. minuti ekipa Josea Mourinha je povela. Jesse Lingard je prošao kroz nekoliko igrača Lisica, te je matirao Schmeichela za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi aktuelni prvak Engleske u 52. minuti uspio stići do izjednačenja. Marouane Fellaini je napravio veliku grešku, dao je loptu Jamieju Vardyju, koji je poklon iskoristio i pogodio je za 1:1.

Dosta tvrda utakmica viđena je do kraja. Ahmed Musa je imao dobru šansu za Leicester, ali je prebacio gol s nekoliko metara, da bi kazna stigla u 83. minuti kada je Zlatan Ibrahimović šutem glavom pogodio za pobjedu i trofej Manchester Uniteda.

Community Shield:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester - Manchester United 1:2 (Vardy 52' / Lingard 31', Ibrahimović 83')





Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.