Bosna Sema stigla do pobjede

Sloga povela, pa izgubila na Koševu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Bosna Seme pobijedili su Slogu iz Siminog Hana s 3:1 u prvom kolu Prve lige Federacije BiH.

Duel novih prvoligaša igrao se na Koševu, a bolje su se na otvaranju snašli gosti koji su preko sjajnog napadača Mirela Ibrahimovića došli do vodstva od 1:0 u 38. minuti susreta.

Ipak, Bosna je u nastavku stigla do preokreta i pobjede. Izjednačili su u finišu prvog dijela. Za 1:1 pobrinuo se Bajro Spahić, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Rezervista Mirsad Đedović je u 57. minuti donio preokret i vodstvo Bosni od 2:1, da bi u 79. minuti Kerim Kadrić iskoristio dosuđeni penal, te je postavio konačnih 3:1.

Prva liga FBiH, 1. kolo:

Bosna Sema - Sloga SH 3:1 (Spahić 45', Đedović 57', Kadrić 79'p/ Ibrahimović 38')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

BOSNA SEMA: Hodžić, Tahiri, Zukić, Oglečevac, Varatanović, Mujić, Ćatić, Kadrić, Dudo, Spahić.

SLOGA SH: Hamzabegović, Fejzić, Salihović, Da. Todorović, Dar. Todorović, Vejzović, Radovanović, Ibrahimović, Islamović, Habibović, Ahmetović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.