Rapsodija eurogolova u Kaknju

SportSport.ba izabrao pet najboljih golova trećeg kola

S. Bošković

Jučer je kompletirano treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Posljednje kolo donijelo je odličan fudbal i nešto više od tri gola po utakmici. Na šest susreta mreže su se tresle 19 puta. 

Najviše golova viđeno je u Doboju kod Kaknja i Pod bijelim Brijegom. Mladost je sa 3:2 savladala Metalleghe, dok je Zrinjski na domaćem terenu razbio Olimpic rezultatom 4:1. Četiri gola viđena su u susretu FK Krupe Krupa na Vrbasu i Radnika iz Bijeljine (2:2). Na dva susreta viđena su po dva gola. Čelik i Sarajevu su u Zenici odigrali 1:1, a u derbiju kola na Grbavici Željezničar je savladao Široki Brijeg rezultatom 2:0. 

U trećem kolu viđena je nekoliko prelijepih golova na terenima širom Bosne i Hercegovine, a ovo je najljepših pet. 

5. Jasmin Mešanović (Zrinjski-Olimpic 4:1)

Jasmin Mešanović je nakon ispucavanja golmana Kozića primio sjajno jednu loptu, pretrčao čitavu odbranu Olimpica i vrhunski matirao gostujućeg golmana i sjajnim golom postigao hat-trick.



4.  Matija Katanec (Zrinjski-Olimpic 4:1)

Nemanja Bilbija izveo je korner, a lopta se odbila do Kataneca koji ju primio na prsa na oko 11 metara od gola Olimpica i sjajno šutirao iz voleja. Gostujući golman nije imao šanse. 



3. Goran Brkić (Mladost Doboj-Kakanj-Metalleghe 3:2)

Goran Brkić postigao je dva gola u ljepotici kola. U 61. minuti igre sjajno je pobjegao svom čuvara i sa oko 20 metara pogodio u donji lijevi ugao za vodstvo Mladost od 3:1. 



2. Aleksandar Radulović (Mladost Doboj-Kakanj-Metalleghe 3:2)

Radulović je protiv Mladosti imao svoj dan, te je postigao dva prelijepa gola. U samom finišu utakmice fudbaler tima iz Jajca izveo je slobodni udarac sa vrha šesnaesterca, te je pogodio desne rašlje i ostavio domaćeg golmana ukupanog. 



1. Aleksandar Radulović (Mladost Doboj-Kakanj-Metalleghe 3:2)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi gol Radulovića na utakmici u Kaknju će kandidirati za jednog od najljepših golova sezone. Šutirao je sa preko 30 metara nakon što je sam sebi namjetio loptu i pogodio u lijeve rašlje. Golman Mladosti učinio je sve da odbrani ovaj udarac, ali nije bio ni blizu. 



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.