Golijada u Kaknju, Mladost stigla do prve pobjede

Premijer liga BiH

Golijada u Kaknju, Mladost stigla do prve pobjede

Edmir Škorić

U posljednjem susretu trećeg kola Premijer lige BiH Mladost je savladala Metalleghe s 3:2.

Mladost je nakon dva uvodna remija stigla i do prve pobjede u novoj sezoi, a s pet bodova smjestila se na četvrto mjesto iza Slobode, Željezničara i Zrinjskog, dok je Metalelghe upisao drugi vezani poraz.

Nakon samo 10 minuta Kakanjci su stigli do vodstgva, a strijelac je bio Nemanja Asanović.  Fejzić je odbranio udarac Husića, ali Asanović je ispratio odbijanac i pospremio ga u mrežu.

U 23. minuti udvostručena je prednost Mladosti. Poslije kornera, lopta dolazi do Brkića, koji sa 16 metara prikucava loptu iza leđa Fejzića. Brkić je u 30. minuti pokušao, ali lopta ide pored gola.

U samoj završnici prvog dijela Aleksandar Radulović postiže golčinu za 2:1. U nastavku su pokušali gosti iz Jajca da izjednače, ali mnoge nade pale su im u vodu nakon 61. minuta, kada je Brkić drugim golom povisio na 3:1.

Imali su do kraja i jedni i drugi nekoliko šansi, a u 95. minuti Radulović iz slobodnjaka postiže lijep pogodak za konačnih 3:2.

Mladost - Metallehe 3:2 (Asanović 10, Brkić 23, 61/ Radulović 45, 90)

Mladost: Hadžić, Galić, Husić, Asanović, Šišić, Rizvanović, Brkić, Jusufović, Ramović, Karahmet, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Metalleghe: Fejzić, Bibić, Kovač, Smajić, Selimović, Dujaković, Rašić, Radulović, Stakić, Pezo, Popović.




Mladost-Metalleghe 2:0 by redakcija1
Mladost DK - Metalleghe 2:1 by redakcija1
Mladost-Metalleghe 3:1 by redakcija1
Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi