Rahimić: Pobjedom krenuti ka gornjem dijelu tabele

Mladost dočekuje Metalleghe

Rahimić: Pobjedom krenuti ka gornjem dijelu tabele

Dino Kurbegović

Svoj prvi susret pred domaćom publikom u novoj sezoni Premijer lige BiH ekipa Mladosti će igrati u nedjelju protiv novajlije u elitnom ragu bh.takmičenja, ekipe Metalleghea BSI iz Jajca. Nakon dva gostujuća remija (Krupa i Vitez) ekipa Ibre Rahimića ima imperativ pobjede.

"Nakon dva remija ovo je za nas veoma važna utakmica. Cilj pred početak sezone je i bio da ostanemo neporaženi nakon dva gostovanja, a onda slavimo u trećem kolu i krenemo ka gornjem dijelu tabele, odnosno da se borimo za prvih šest pozicija. Slijedi nekoliko teških susreta nakon meča protiv Metalleghea i moguće je da već u nedjelju napravim nekoliko promjena u sastavu u odnosu na prethodna dva meča.", rekao je šef stručnog štaba i menadžer tima Ibro Rahimić na press konferenciji koja je održana u prostorijama kluba.

U timu iz Doboja vlada sjajna atmosfera, a u protekloj sedmici ekipa Ibre Rahimića je dobro radila i s puno optimizma očekuje nedjeljni duel. Treninzima se vratio i Adnan Hodžić koji je u protekloj sedmici trenirao smanjenim intenzitetom i sada je u konkurenciji za prvih 11 za susret s ekipomiz Jajca.

"Šta drugo očekivati za prvu domaću utakmicu poslije dva gostovanja nego tri boda. Vjerujem da uz podršku Crvene legije možemo slaviti i polako krenuti ka svom cilju koji smo najavili na početku sezone, a to je liga za prvaka BiH. " rekao je Adnan Hodžić u svom obraćanjuna press konferenciji.

Dvadesetogodišnji Marin Galić koji je ovog ljeta u redove dobojskog premijerligaša stigao iz Branitelja očekuje težak susret.

"Sigurno je da nas čeka teška i zahtjevna utakmica. Mi idemo na pobjedu i sa tom pobjedom bi potvrdili dobru igru iz prva dva kola. Iskoristio bih priliku da pozovem naše navijače da dođu u što većem broju i podrže nas, a ja sam uuvjerenda ćemo nošeni njihovim navijanjem na kraju zajedno slaviti." - rekao je mladi Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duel između Mladosti DK i Metalleghea BSI igra se na "MGM Farm" Areni u Doboju u nedjelju u 17:00 sati. Meč će suditi Goran Paradžik iz Ljubuškog sa asistentima Dariom Primorcem (Ljubuški) i Harisom Bakovićem (Sarajevo). Četvrti sudija je Admir Musić iz Sarajeva. Za delegata susreta imenovan je Idrizović Haris iz Konjica, dok će posmatrač suđenja biti Radoslav Kapor iz Trebinja.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi