Produžeci odlučili

Ramos spasio Real, Kraljevi bez zvijezda do trofeja

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida osvojili su Superkup Evrope nakon štos u večeras pobijedili Sevillu s 3:2 nakon produžetaka.

Real i Sevilla odmjerili su snage na Lerkendal stadionu u norveškom Trodhenheimu. Osvajač Lige prvaka bio je uspješniji od osvajača Evropske lige i to nakon preokreta.

Očito je bilo da nedostaju Cristiano Ronaldo, Pepe, Keylor Navas, Toni Kroos i Gareth Bale Realu. Ipak,iskombinovani Zidaneov sastav je donio klubu trofej i to nakon velike drame.

Eurogolom talentovanog Marca Asensiaa Real je u 21. minuti došao do vodstva od 1:0. Do kraja prvog dijela, Andalužani uspijevaju da izjednače, pošto je u 41. minuti Franco Vazquez postigao lijep gol.

Isco je u finišu prvog dijela zamalo vratio vodstvo Realu, ali sjajno je odbranio Sergio Rico.

U 71. minuti sudija Milorad Mažić dosudio je penal kojeg je skrivio Sergio Ramos, koji je bio neoprezan u svom šesnaestercu, pa je podmetnuo nogu jednom igraču Seville. 

Sigruran s bijele tačke bio je Evgen Konopljanka. U sudijskoj nadoknadi Sergio Ramos donosi Realu produžetke, a Carvajal u 119. minuti zabija za trofej Kraljeva, koji su praktično oba produžetka igrali s igračem više, pošto su Andalužani igrali bez isključenog Kolodzijezacka.

Sevilla je prošle godine igrala u Superkupu Evrope, te je izgubila od Barce nakon produžetaka, a dvije godine ranije je poražena od Real Madrida s 2:0. Andalužani su tako ostali na jednom trofeju u Superkupu.


Potražite više informacija na temu La Liga:




Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.