Bez pobjednika na Pecari

Sjajan meč na Pecari, Široki i Zrinjski podijelili bodove

Edmir Škorić

U jednom od derbija četvrtog kola Široki i Zrinjski su remizirali u sjajnoj utakmici (1:1).

Već smo se navikli na sjajne mečeve Širokog i Zrinjskog, pa je i večeras hercegovački derbi donio dobar nogomet i puno uzbuđenja.

Od početka utakmice vidjelo se da gledatelji nisu uzalud došli večeras na Pecaru, a bolje je meč otvorio Zrinjski, koji je u 35. minuti stigao do prednosti.

Peko je postigao sjajan pogodak protiv bivšeg kluba, a do kraja prvog dijela Bilbija je imao sjajnu šansu, no ostalo je 1:0 do odmora.

Na početku drugog dijela Ivanković šutira, a Kozić izbacuje u korner. Na drugoj strani kontra Plemića, Bralić ju je zaustavio. Mešanović dobro šutira u 55. minuti, ali Soldo je siguran.

I onda u 61. minuti promašaj za anale rezerviste Menala, koji je minutu ranije ušao u igru kod Širokog. S pola metra je promašio nemoguće.

Ipak, Široki je uspio da se spasi poraza u 67. minuti, kada je Baraban majstorski iz voleja pogodio za 1:1. Iako je bilo šansi na obje strane, do kraja se rezultat više nije mijenjao, pa je ostalo 1:1.

Široki sa sedam bodova ide na treće mjesto, dok je Široki tek 10. sa tri boda, a još uvijek je bez pobjede.

Široki - Zrinjski 1:1 (Baraban 67/ Peko 35)

Široki Brijeg: Soldo, Barišić, Ćorić, Krstanović, Baraban, Wagner, Sesar, Brekalo, Lončar, Bralić, Crnov. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Kozić, Peko, Graovac, Tomić, Barić, Stojkić, Mešanović, Sivrić, Petrak, Katanec, Bilbija.


Široki Brijeg-Zrinjski 0:1 by redakcija1
Siroki Brijeg-Zrinjski 1:1 by redakcija1
Promsaj Menalo by redakcija1

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.