Blizu posudbe u Francusku

Odegaard se pridružuje bh. reprezentativcu?

Mladi norveški fudbaler Martin Odegaard u narednim danima bi trebao promijeniti sredinu.

Odegaard, koji je u Real Madrid stigao početkom 2015. godine iz norveškog Stromsgodseta, nije čak ni u širim planovima Zinedinea Zidanea i do danas je za prvi tim kraljevskog kluba odigrao svega jednu utakmicu. 

Svjestan toga je i sam Odegaard koji želi da ima minutažu u narednoj sezoni. Španski mediji tvrde da je ovaj 'wunderkind' zatražio promjenu sredine, a obzirom da ga Real neće prodati, posudba se nameće kao najbolje rješenje. 

Posljednji klub u nizu koji je izrazio namjeru da ga dovede je francuski Rennes u kojem nastupa bh. reprezentativac Sanjin Prcić. Pregovori između tri strane su već uspostavljeni i ostaje da vidimo da li će doći do dogovora. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjećamo, Odegaard je ugovorom za Real Madrid vezan do ljeta 2021. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.