Nove pobjede Plavih nada

Željini kadeti i juniori u Vitezu osvetili seniore

Samir Mlaćo

Kadeti i juniori Željezničara danas su na Gradskom stadionu u Vitezu odmjerili snage sa vršnjacima iz NK Vitez i upisali nove pobjede.

Obje utakmice odigrane su po  velikoj vrućini, a prvi meč odigrali su kadetske selekcije u kojoj je ona sa Grbavice slavila sa sigurnih 3:0. Željine nade povele su već u trećoj minuti kada Eldar Šehić sa par metara pogađa mrežu nemoćnog golmana Viteza Antonia Gelića. 

Vitez je zatim zaprijetio u 20.minuti kada dobar pokušaj jednog domaćeg igrača zaustavlja prečka gola tima sa Grbavice. U 27.minuti korner za Želju nakon kojeg danas odlični Novica Elek glavom trese mrežu domaćih za konačan rezultat prvog poluvremena.

I u drugom poluvremenu Plavi su diktirali tempo igre, stvorili par lijepih prilika, a konačnih 3:0 postavio je eurogolom sa 25 metara Ajdin Šušić  u 62.minuti. Željini kadeti sada su na četvrtom mjestu sa devet osvojenih bodova, koliko ima i gradski rival FK Sarajevo.

I juniori Željezničara nakon minimalne pobjede nad Slobodom (1:0), istim rezultatom slavili su u Vitezu. Nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka, iako su malobrojni gledaoci mogli vidjeti par lijepih prilika. Željini juniori koje sa klupe predvodi nekadašnji šef stručnog štaba seniorske momčad Admir Adžem slavili su pogotkom Meldina Jusufija u 70.minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Nakon ove pobjede juniori Željezničara nalaze se na petom mjestu sa devet osvojenih bodova, jednim manje  u odnosu na četvrtoplasirano Sarajevo, te šest u odnosu na juniore Radnika koji nakon pet kola imaju stopostotan učinak. Vitez je ostao na desetom mjestu sa samo jednim bodom. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.