Mulaosmanović: Zasluženo smo pobijedili Sarajevo

Trener kadeta Željezničara

Mulaosmanović: Zasluženo smo pobijedili Sarajevo

Samir Mlaćo

Kadeti Željezničara u srijedu su u Butmiru sa 2:1 savladali vršnjake iz FK Sarajevo te tako nakon dva odigrana kola imaju četiri osvojena boda. 

Plava nade već nakon prvih 45 minuta imale su 2:0, ali je Sarajevo uspjelo postići pogodak te je meč bio neizvjestan do samog kraja. Za SportSport.ba je nakon utakmice govorio nekadašnji fudbaler Plavih sa Grbavice, danas trener kadetske selekcije Adin Mulaosmanović.

"Prije svega hvala na čestitkama. Utakmica je bila dosta borbena i zanimljiva uz postignuta tri prelijepa pogotka. Prvo poluvrijeme je pripalo nama,  a drugo poluvrijeme Sarajevu. Mi smo postigli dva gola i stvorili dvije sto posto šanse, tako da mislim da smo zasluženo pobijedili", kazao je Mulaosmanović za naš portal.

Plave nade nakon dva kola zauzimaju peto mjesto i po svemu sudeći boriti će se za sami vrh tabele.

"Naše ambicije u svakom slučaju su vrh tabele. U ovoj selekciji  su se desile velike promjene  u odnosu na prošlu sezonu. Ima tu dosta novih igrača koji se trebaju uigrati i uklopiti u novi način rada  i sistem igre", ističe  naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

U slijedećem kolu, već u danima vikenda, kadeti Željezničara u goste će Širokom Brijegu, pa smo Mulaosmanovića pitali šta očekuje od tog susreta i koga vidi kao konkurenta za vrh tabele?

"U Široki Brijeg idemo po pozitivan rezultat, a kao glavne konkurente za titulu prvaka vidim ekipe Zrinjskog, Sarajeva i Širokog Brijega", dodao je trener kadeta FK Željezničar Adin Mulaosmanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi