Liga šampiona

Manchester City očitao lekciju Steaui

Fudbaleri Manchester Cityja već se mogu hvaliti da su obezbijedili grupnu fazu Lige šampiona jer su večeras u Bucharestu slavili protiv domaće Steaue sa visokih 5:0.

Ovaj meč nije dobro počeo za Građane, odnosno za njihovu prvu zvijezde Sergija Aguera. Argentinac je već u 8. minuti promašio penal, ali njegovu grešku pet minuta kasnije isparavio je David Silva kada je pogodio za vodstvo svog tima.

Već u 21. minuti novi jednaesterac za Građane i novi promašaj Aguera. Ipak, Argentinac se uspio za ova dva promašaja iskupiti i to u 41. minuti kada je nakon asistencije Sterlinga pogodio za 2:0.

Nastavak meča donio je još tri gola Građana. Prvo je u 49. minuti Nolito postigao prvijenac za 3:0, da bi Aguero u 78. minuti drugim golom na meču postavio 4:0, a na njegov treći i Cityjev peti čekalo se sve do 89. minute kada je postavljeno konačnih 5:0.

Dobrim rezultatom mogu se pohvaliti i fudbaleri Borussije Moenhengladbach koji su slavili u gostima kod Young Boysa sa 3:1. Strijelci za goste bili su Raffael u 11. i 69. te Hahn u 67. mintui, dok je jedini gol za domaće postigao Miralem Sulejmani u 56. minuti meča.

Ajax je razočarao navijače na Amsterdam Areni. Fudbaleri ovog slavnog tima odigrali su kući samo 1:1 protiv Rostova. Gosti iz Rusije su poveli u 13. minuti nakon gola Noboee, da bi za domaće izjednačio Klaassen sa jedanaest metara u 38. minuti susreta.





Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.