Asistencija Medunjanina

Maccabi slavio minimalno protiv Hajduka

Fudbaleri Maccabija iz Tel Aviva slavili su večeras protiv Hajduka 2:1 u prvom meču play offa Evropa lige.

Maccabi je veoma dobro otvorio meč te su poveli već nakon 9. minuta golom Albermana i to nakon asistencije Harisa Medunjanina. Hajduk je u nastavku meča uspio da stigne do izjednačenja i to u 56. minuti kada je pogodio Said nakon asistencije Jeffersona. Ipak, domaćima su se napadi isplatili u 77. minuti, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Scarione u 77. minuti. Tino Sušić je na ovom meču odigrao svih 90 minuta, dok je Zvonimir Kožulj teren napustio u 73. minuti.

Maribor nije tako dobro prošao jer je izgubio u gostima kod Gabele sa 3:1. Gosti su poveli u 17. minuti golom Tavaresa, ali Zenjov je pred kraj prvog poluvrememna poravnao na 1:1. Nastak meča donio je još dva gola u mreži Maribora i to oba od Daboa koji je pogađao u 50. i 52. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Anderlecht je u jednom od derbija slavio u gostima kod Slavije Prag sa 3:0. Strijelci za ekipu iz Belgije bili su Sylla u 49, Teodorczyk u 60. i Hanni u 71. minuti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.