FOTO: EPA

Sve je dogovoreno

Barcelona potvrdila transfer Brava u City

Transfer Claudija Brava iz Barcelone u Manchester City je završena stvar! 

Čileanac nije bio siguran da će u novoj sezoni imati prednost u odnosu na Ter Stegena, a iako mu je bilo nuđeno produženje ugovora, nakon ponude Manchester Cityja odlučio je prihvatiti da se okuša u novoj avanturi. 

Da je postignut dogovor između klubova potvrdio je i sportski direktor katalonskog kluba Roberto Fernandez.

"Napravili smo dogovor sa Manchester Cityjem. Razgovarali smo sa Bravom o produženju saradnje, ali on je jednostavno poslije ponude sa Etihada odlučio otići", kazao je Fernandez, čiju izjavu prenosi Marca. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bravo u Manchester City dolazi na insistiranje trenera Pepa Guardiole, a ovaj transfer ujedno znači da Joe Hart polako pakuje kofere... 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.