Foto: EPA

Slavili u San Sebastianu

Majstorije igrača Reala i sigurna pobjeda

Midhat Šljivak

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su u prvom kolu Primere kao gosti imenjaka iz San Sebastiana rezultatom 3:0.

Bez većih problema je ekipa Zinedinea Zidanea stigla do pobjede i tri boda na otvaranju sezone.

Već iz prvog napada su poveli. Igrala se druga minuta, Dani Carvajal ubacuje s desne strane, a Gareth Bale pogađa glavom za prednost od 1:0.

Nastavili su Kraljevi s boljom igrom u nastavku meča, a u 40. minuti su došli do drugog gola. Još jednu sjajnu akciju završava Marco Asensio za sigurnih 2:0.

Drugo poluvrijeme ponovo donosi bolju igru ekipe iz Madrida. Najbolju šansu je propustio Kroos koji je uzdrmao prečku, a u nadoknadi je Real stigao do još jednog gola, a konačnih 3:0 postavio je Gareth Bale u četvrtoj minuti nadoknade.

Primera, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad - Real Madrid 0:3 (Bale 2' 90+4', Asensio 40')


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.