Asensio pozitivno iznenadio trenera Reala

Zidane nakon pobjede posebno istakao jednog igrača

Real Madrid je u novu sezonu ušao na najbolji način - gostujućom pobjedom protiv Real Sociedada (3:0).

Prvo ime utakmice bio je mladi Marco Asensio (20), koji je postigao prelijep gol za 2:0 i generalno odigrao odličnu partiju.

Njegovim izdanjem posebno je bio iznenađen Zinedine Zidane, koji je nakon utakmice priznao da je Asensio odlično zamijenio Ronalda i da je stekao veliko povjerenje.

"Iskreno, malo me iznenadio. Pozitivno, naravno. Nisam mislio da će biti tako dobar, imao sam dilemu koga da odaberem za prvu postavu, a izabrao sam Asensija ispred Jamesa i Isca. Nisam pogriješio", rekao je Zidane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marco Asensio je u Real Madrid stigao krajem 2014. godine ali je u protekle dvije sezone nastupao za Mallorsu i Espanyol. Sada se vratio i definitivno pokazao da se na njega može ozbiljno računati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.