EPA

Liga prvaka, golovi...

Ronaldo: Sve se promijenilo kada je došao Zidane

Cristiano Ronaldo je izjavio da je imenovanje Zinedinea Zidanea na mjesto trenera Reala donijelo promjene. 

Francuz je na Santiago Bernabeu zamijenio Beniteza i sa kraljevskim klubom je osvojio Ligu prvaka, a to je za Ronalda bila možda i najuspješnija sezona jer je ovog ljeta s Portugalom osvojio i Evropsko prvenstvo. 

"Prošle sezone nismo dobro počeli ali kraj je bio sretan. Sve se popravilo kada nas je preuzeo Zidane. Osvojili smo Ligu prvaka, bio sam najbolji strijelac i to je bila jedna od najboljih sezona u mojoj karijeri. Kada se pogledaju trofeji, bila je to najbolja moja sezona. Osvojio sam i Evropsko prvenstvo, što je posebna stvar za mene", kazao je Ronaldo. 

Ronaldu ugovor sa Realom važi do ljeta 2018. godine, a ranije je u nekoliko navrata isticao da u timu iz Madrida namjerava okončati svoju karijeru. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.