Foto: EPA

Zagrebački tim prošao dalje

Drama u Salzburgu: Dinamo velikim preokretom do Lige prvaka

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo igraće grupnoj fazi Lige prvaka. Modri su u posljednjoj rundi kvalifikacija eliminisali austrijskog prvaka Salzburg i to nakon produžetaka rezultatom 2:1.

Dominirao je domaći tim u ovom meču. Redale su se šanse pred golom Dinama od samog početka, a u 22. minuti je Valentino Lazaro pogodio za prednost od 1:0.

Mogao je Salzburg već u prvom dijelu riješiti sve dileme oko prolaza dalje. Ipak, imali su dosta promašaja, pa je ostalo 1:0 nakon prvih 45 minuta.

Nastavak donosi nekoliko šansi na obje strane. Redale su se šanse pred oba gola, da bi u 87. minuti Fernandes pogodio nakon sjajne akcije za izjednačenje rezultata na 1:1 i odlazak u produžetke.

Novi šok za domaće fudbalere uslijedio je u petoj minuti produžetka. Sjajnu loptu Fernandesa u pogodak pretvara Soudani za prednost gostiju iz Zagreba od 2:1.

Bilo je još prilika na obje strane. Ipak, do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa je Dinamo ostvario plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Salzburg će za utjehu igrati u Evropskoj ligi.

Liga prvaka kvalifikacije:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Salzburg - Dinamo 1:2 (Lazaro 22' / Fernandes 87', Soudani 95')






Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.