Nakon penala porazili Hajduk

Maccabi u grupnoj fazi Evropa lige

Fudbaleri Maccabija iz Tel Aviva plasirali su se u grupnu fazu Evropske lige nakon večerašnje pobjede poslije penala protiv Hajduka.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri. Hajduk je imao terensku inicjativu, ali do ozbiljnijih prilika u prvim minutama nisu dolazili. Ipak, u 40. minuti se to promijenilo nakon što je Tino Sven Sušić ubacio loptu iz prekida, a Čosić glavom pogodio za 1:0.

Nastavak meča donio je još dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo je u 52. minuti Scarione poravna rezultat i donio veliko slavlje gostima, ali već nakon sedam minuta Hajduk je ponovo došao do vodstva. Nakon jednog centaršuta iz prekidan, Medunjanin je glavom zakačio loptu, a ona je završila na glavi Čosića koji je ponovo strijelac za konačih 2:1.

U produžecima nije bilo većih šansi na obje strane, pa se pristupilo izvođenju penala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tamo su se bolje snašli fublaeri Maccabija koji su slavili nakon veoma teške i iscrpljujuće utakmice. Tino Sven Sušić je odigrao cijeli meč, dok je Kožulj izašao u 69. minuti za Hajduk. S druge strane, Medunjanin je odigrao cijeli meč za goste te je, kao i Sušić, bio precizan sa bijele tačke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.