Robin van Persie

Van Persie odbio Chelsea, City, Juve i Inter

Uprava Chelsea očekivala je da će ovog prelaznog roka na Stamford Bridge dovesti napadača Arsenala Robina van Perisea.Osim Chelsea, za holandskog napadača bio je zagrijan i Manchester City, koji je bio poslao ponudu Arsenalu, ali i direktnu ponudu Van Persiu prema kojoj bi ovaj bivši igrač Feyenoorda sedmično zarađivao više od 100.000 funti.

Iako je Van Persie u jednom trenutku i razmišljao o mogućem odlasku u Chelsea, ipak je odlučio ostati u Arsenalu, s kojim je potpisao novi, četvorogodišnji ugovor, prema kojem su mu zagarantovana primanja od 80.000 funti sedmično. Van Persie je također odbio ponude Juventusa i Intera, izjavivši da mu se ne ide iz Londona.

Novi trener Chelsea Carlo Ancelotti smatra Van Persia jednim od najboljih napadača u Evropi i žarko ga je želio vidjeti u svojoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.