FOTO: EPA

Oglasio se trener Uniteda

Mourinho: Bastian može ostati, ali teško će igrati

Jose Mourinho je upozorio Bastiana Schweinsteigera da neće igrati ukoliko ostane u Manchester Unitedu. 

Njemački fudbaler nije u planovima Mourinha i jasno je dobio do znanja da može potražiti novi klub, a unatoč tome Schweinsteiger je poručio da stoji i dalje na raspolaganju te da je United njegov posljednji klub u Evropi. 

"Bastian je razgovarao sa mnom i ne mogu se miješati u njegove odluke. To je njegov život, njegova karijera. On ima ugovor sa Manchester Unitedom i ima pravo ostati, tako da to nije problem", kazao je Mourinho i potom dodao:

"Ipak, mislim da bi trebao razmisliti jer je konkurencija prevelika i teško je da će igrati. Ne kažem da je to nemoguće, već da je to vrlo teško", dodao je.

Schweinsteigeru ugovor sa Manchester Unitedom važi do ljeta 2018. godine, a na Old Traffordu sedmično zarađuje 160.000 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.