Marko Rog prelazi u Napoli

Zvanično: Dinamo prodao još jednu mladu zvijezdu

Nakon Marka Pjace, Dinamo je večeras zvanično potvrdio prodaju još jedne mlade zvijezde.

Ofanzivni fudbaler Marko Rog postigao je dogovor sa Napolijem i u narednih 48 sati će zvanično potpisati petogodišnji ugovor sa svojim novim klubom.

"Jako sam sretan što odlazim u veliki klub i talijansku ligu, ali s druge strane nije mi lako otići iz Dinama i Zagreba. Proveo sam ovdje krasnu godinu, osvojili smo duplu krunu, igrali Ligu prvaka i sada ponovili taj fantastičan uspjeh. Svojim sada već bivšim igračima želim puno sreće u nastavku sezone", rekao je Marko pa nastavio:

"Što se mene tiče, jedva čekam priključiti se novoj momčadi, ovo je veliki korak u mojoj karijeri i siguran sam da ću pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Hvala Dinamu, navijat ću njih, ali moja sadašnjost i budućnost je plavi dres drugog kluba - Napolija".

Pretpostavlja se da će Dinamo za Roga inkasirati oko 16,5 miliona eura, što će biti još jedan fenomenalan transfer kluba sa Maksimira.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.