Čekaju svoj 'dio kolača'

U Sampdoriji su znali šta rade kada su prodavali Mustafija

Njemački reprezentativac Shkodran Mustafi uskoro će potpisati za Arsenal.

Transfer je već dogovoren i trebao bi biti ozvaničen u narednih 48 sati, a Topnici će za novog stopera izdvojiti 41 milion eura.

Osim Valencije, koja će prodajom Mustafija odlično zaraditi, ovom transferu posebno se raduju u Sampdoriji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema ugovoru koji je sklopljen kada je Mustafi prelazio iz ovog italijanskog kluba u Valenciju, Sampdoriji će pripasti 10% narednog transfera što znači da će zaraditi otprilike 4,1 milion eura.

Britanski mediji pišu da je upravo ta stavka u ugovoru nešto što je doprinijelo da transfer ne bude realizovan. U Valenciji, naravno, znaju za taj postotak i stoga se trude od Arsenala iznuditi što više novca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.