Ubjedljiva pobjeda Real Madrida

Golijada na Bernabeu: Kraljevi se poigrali sa Osasunom

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida danas su na domaćem terenu ubjedljivo savladali Osasunu (5:2) u meču 3. kola španske Primere.

Kraljevski klub do vodstva je stigao već u šestoj minuti utakmice kada je mrežu Osasune zatresao Cristiano Ronaldo. U samom finišu utakmice Real je postigao još dva gola. Prvo je na 2:0 povisio Danilo, a treći gol za domaće postigao je Sergio Ramos.

U drugom poluvremenu Real Madrid je nastavio u istom tempu. Odbrambeni igrači domaće ekipe danas su bili posebno raspoloženi za postizanje pogodaka, pa se u listu strijelaca upisao i Pepe koji je povisio na 4:0.

Samo pet minuta kasnije domaći su postigli i peti gol, a ovaj put mrežu Osasune zatresao je hrvatski reprezentativac Luka Modrić. Nakon toga Osasuna se malo "trznula", te je do kraja utakmice stigla do dva gola.

Prvo je Riera pogodio za 5:1, da bi u finišu utakmice Garcia sjajnim pogotkom postavio konačnih 5:2. Potencijalni bh. reprezentativac Kenan Kodro počeo je današnji meč i iz igre je izašao u 53. minuti utakmice.

Real je sada prvi na tabeli LaLige sa devet bodova, dok je Osasuna na 17. mjestu sa jednim osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

LaLiga, 3. kolo:

Real Madrid - Osasuna 5:2


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.