Kip ispred St. James Parka

Legendarni Alan Shearer dobio najveće moguće priznanje

Legendarni umirovljeni engleski fudbaler Alan Shearer (46) danas je doživio najveću čast u svom životu.

Najbolji strijelac u historiji Premier lige sa 260 pogodaka je dobio svoju statuu ispred stadiona St. James Park, gdje je igrajući za Newcastle godinama uveseljavao navijače ovog kluba u kojem je ostavio neizbrisiv trag.

"Kada sam napustio porodicu kao 15-godišnjak, nikada ali nikada nisam sanjao da ću jednoga dana imati svoj kip. Presretan sam zbog ovoga, osjećam se ponosno. Ovo je velika čast", rekao je oduševljeni Shearer.

Alan Shearer je u Newcastle stigao 1996. godine iz Blackburna za 15 miliona funti a u dresu Svraka je za deset godina postigao 206 pogodaka. Osim toga, zabio je i 30 golova u 63 nastupa za reprezentaciju Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.