Liga prvaka

Ludi preokret Reala, šestica Borussije

Edmir Škorić

Real Madrid je u ludoj završnici pobijedio Sporting (2:1), dok je Borussia bila uvjerljiva u Varšavi.

Borussia je protiv prvaka Poljske došla do uvjerljive pobjede od 6:0, a za samo 17 minuta Nijemci su postigli tri gola.

Goetze je u sedmoj minuti načeo mrežu Legije, da bi  Papastathopoulos u 15. minuti povisio na 2:0. Bartra je dvije minute kasnije postigao treći gol za goste iz Dortmunda, a Guerreiro je u  51. minuti povisio na 4:0. Castro je u 76. pogodio za 5:0, a u finišu je Aubameyang zabio šesti pogodak za raspucane Milionere.

Za razliku od Borussije, drugi favorit u grupi Real Madrid je bio očajan, pa se kod kuće spašavao poraza od Sportinga. 

Kraljevi su bili veliki favoriti u ovom meču, no u zadnjim minutama su uspjeli da stignu do velikog preokreta. Cesar je početkom drugog dijela doveo goste u vodstvo.

Imao je Real potom mnogo šansi u posljednjih pola sata, napadao je sa svih strana, na sve načine pokušavao doći do gola, da bi tek u 89. minuti Ronaldo sjajnim golom iz slobodnjaka pogodio za 1:1, a u zadnjim sekundama Morata glavom pogađa zaveliko slavlje Kraljeva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa F, 1. kolo: 
Legia - Borussia D. 0:6 (Goetze 7, Sokratis 15, Bartra 17, Guerreiro 51, Castro 76, Aubameyang 87)
Real M. - Sporting 2:1 (Ronaldo 90, Morata 94/ Cesar 48)


Cristiano Ronaldo Free-Kick Goal HD Real Madrid... by 1SportS
2-1 Alvaro Morata Goal HD Real Madrid 2-1... by 1SportS
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.