Postigao dogovor sa Tužilaštvom

MMA borac Tomisav Spahović priznao krivicu za ubistvo

Edmir Škorić

MMA borac Tomislav Spahović priznao je ubistvo Amila Gece.

Spahović je danas potpisao s porazum o priznanju krivnje kojim je priznao da je ubio Amila Gecu 22. aprila ove godine, a to je potvrdio i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

"Odbrana je predlagala šest godina zatvora s obzirom na način na koje je izvršeno krivično djelo i da se Spahović branio, ali je Tužilaštvo KS tražilo 7,5 godina i pristali smo", rekao je Mehmedbašić za portal Klix.ba.

Spahić se tereti da je 22. aprila u ulici Nusreta Prohića u u sarajevskom naselju Buća Pootok počinio krivično djelo ubistvo tako što je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Gec, koji je od povreda preminuo 23. aprila.

Spahović će morati da odsluži kaznu zatvora od sedam godina i šest mjeseci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.