Alexis na meti Građana

Guardiola želi fudbalera Arsenala pod svaku cijenu

Endin Čaušević

Iako je ljetni prelazni rok završen prije nekoliko sedmica, engleski mediji i dalje ne prestaju sa špekulacijama.

Naime, kako piše "The Sun" Manchester City bi na kraju ove sezone mogao dovesti veliko pojačanje iz Arsenala. Pep Guardiola ima veliku želju da u svoj tim dovede Alexisa Sancheza. Španski stručnjak je doveo ovog igrača u Barcelonu 2011. godine, te je spreman da isto učini u januaru ili na kraju sezone.

Engleski mediji navode da je City spreman platiti oko 45 miliona eura za Čileanca koji ima ugovor s Arsenalom do ljeta 2018. godine.

Sanchez je zatražio povećanje plate u Arsenal, ali londonski klub još uvijek nije spreman da mu izađe u susret. Navodno, Guardiola čeka prve znake nezadovoljstva kako bi kontaktirao Alexisa i nagovorio ga da dođe u City. Naravno, Cityju neće biti problem dati Alexisu sedmičnu platu od 200.000 funti koliko Čileanac želi u Arsenalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.