Alexis danas postavio neslavan rekord

Promašio oba penala u dresu Arsenala

Alexis danas postavio neslavan rekord

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas su ostvarili važnu pobjedu na gostovanju protv Hulla sa 4:1.

Topnici su uspjeli da osvoje nova tri boda na teškom gostovanju protiv Hulla. Dva gola postigao je Alexis Sanchez, dok su po jedan dodali Walcott i Xhaka. Alexis je mogao i do hat-tricka, ali je promašio penal.

Čileanac je danas bio jedan od najboljih na travnjaku, ali je na njegovu žalost upisao neslavan rekord u ovoj utakmici. Naime, Alexis je prvi igrač u historiji Arsenala koji je promašio oba penala koja je izveo od dolaska u London.

Alexis je prošle sezone izveo jedan penal koji je promašio, a danas je doživio istu sudbinu kada mu je Jakupović zaustavio udarac. Također, on je i prvi igrač Arsenala koji je promašio dva penala u Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti