Široki slavio s 5:0

Čapljina nemoćna na Pecari

Midhat Šljivak

Široki je bez većih problema ostvario plasman u osminu finala Kupa BiH. Na Pecari Čapljina nije imala velikih šansi i domaći u slavili pobjedu od 5:0.

Domaći su bolje ušli u meč i već u 21. minuti su domaći stigli do vodstva. Lijepu akciju je završio Luka Menalo za prednost od 1:0.

Nastavio je Široki s boljom igrom i u ostatku prvog dijela, a u 39. minuti Jure Ivanković pogađa za sigurnih 2:0 nakon prvog poluvremena.

Nastavak meča donosi još tri gola u mreži gostiju. Luka Menalo je pogađao još dva puta, a tačnu na ovak meč je stavio Repić za uvjerljivih 5:0.

Kup BiH:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Široki - Čapljina 5:0 (Menalo 21', 54', 56', Repić 62', Ivanković 39')

Široki Brijeg: Bilobrk, Kožul, Pandža, Barišić, Ćorić, Plazonić, Krstanović, Ivanković, Menalo, Repić, Crnov. Čapljina: Zavitan, Dupovac, Raguž, Leko, Novaković, Jazvin, Zubac, Bondža, Ćosić, Raič, Rodin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.