Legenda belgijskog nogometa tvrdi

"Želimo da Hazard igra uvijek kao što je igrao protiv BiH"

Edmir Škorić

Bivši belgijski reprezentativac Marc Degryse (51) uživao je u partiji Edena Hazarda protiv Bosne i Hercegovine.

Veznjak Chelseaja je zaista u Briselu u petak navečer dominirao u dresu Belgije protiv Bosne i Hercegovine (4:0), pa je stoga Debryse, koji je za Belgiju sakupio 63 nastupa od 1984. do 1996. godine, bio pun riječi hvale.

"Protiv BiH smo vidjeli Hazarda kojeg uvijek želimo gledati. Trčao je i kada nije imao loptu, bio je pun ispiracije i to nekad nije bio slučaj ranije. Bio je baš opasan po gol Bone", rekao je Degryse.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Legenda Belgije smatra da je formacija Roberta Martineza idealna za ofanzivce poput Carrasca, Hazarda i Mertensa, te smatra da najveći posao rade krilni igrači. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.