Glavna runda UEFA Futsal kupa

Težak poraz malonogometaša Centra protiv Sportinga

Edmir Škorić

Malonogometaši Centra iz Sarajeva danas su teško poraženi od Sportinga iz Lisabona (7:1) u meču Glavne runde UEFA Futsal kupa.

Igrači Centra jučer su stigli u italijanski Folingo, a danas su odigrali prvi meč i nisu uspjeli da iznenade portugalsku ekipu Sporting.

Izabranici Josipa Lokmera nisu dobro otvorili današnji meč, pa je Sporting već u 58. sekundi poveo preko Dioga.

Potom su Joao Matos i Leo postigli po pogodak, pa je naš predstavnik u trećoj minuti imao 0:3.

Jelić je u sedmoj minuti smanjio n 3:1, a Diegquinho ubrzo donosi novi pogodak Portugalcima, da bi Deo i Alex Merlin kasnije iskoristili kaznene udarce za visokih 6:1. Merlin je  završnici drugim golom ovjerio pobjedu Portugalaca.

Boje Centra u ovom meču branili su Omerbeović, Jusić, Džuderij, Radmilović i Mulahmetović, a s klupe su ulazili Kapo, Mršo, Sačin, Sipović, Handžić i Jelić, koji je postigao jedini gol.

MNK Centar će u Glavnoj rundi UEFA Futsal Cupa igrati još protiv Real Rieti (četvrtak) i FP Halle-Gooik (subota).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.