Sudija iz Manchestera sudi derbi na Anfieldu

Diplomatski komentar Mourinha na skandal sa sudijom

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda sutra igraju veliki derbi protiv Liverpoola u okviru osmog kola engleskog Premiershipa.

Velika polemika vodi se u engleskim medijima jer je FA odlučio da glavni sudija ovog meča bude Anthony Taylor. Iako je Taylor jedan od najboljih engleskih sudija problem je što je on rođen u Manchesteru, tačnije živi stotinjak metara od Old Trafforda.

Iz Liverpoola su se odmah oglasnili nakon toga, te su iskazali svoje veliko nezadovoljstvo zbog ovog poteza FA. Na zvaničnoj press konferenciji o ovom "problemu" govorio je i Jose Mourinho.

"Misllim da je Taylor jako dobar sudija, ali ovim potezom na njega je stavljen veliki pritisak. Bit će mu jako teško na Anfieldu i mislim da im ovo nije trebalo. Imam svoje mišljenje o tome, ali ne bih previše pričao. Mnogo puta sam kažnjen jer sam spominjao sudije, tako da ovaj put ne želim puno da pametujem", rekao je Mourinho.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.