"Rooney, idi iz Uniteda i spasi karijeru"

Poruka bivšeg selektora

"Rooney, idi iz Uniteda i spasi karijeru"

Kapiten Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Wayne Rooney proživljava možda i najteže dane u svojoj karijeri.

Tridesetogodišnji Rooney je sve češće na klupi za rezervne igrače i čini se da u ovoj sezoni neće imati željenu minutažu na Old Traffordu, što je svakako činjenica koja mu teško pada.

Mnogi smatraju da je došlo vrijeme da Rooney napusti Manchester United, a tog mišljenja je i bivši selektor Engleske Harry Redknapp, koji je ovom fudbaleru poslao jasnu poruku.

"Rooney, ako želiš spasiti karijeru, idi iz Manchester Uniteda. Trebao bi da pređe u klub poput Arsenala ili Chelseaja da bi ponovo pokrenuo karijeru i kako bi mu stvari krenuli nabolje", rekao je Redknapp, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On neće biti sretan ako bude sjedio na klupi. Jednostavno nije takav igrač. I dalje tvrdim da je riječ o sjajnom fudbaleru, iako ga u posljednje vrijeme mnogi kritikuju, ali mislim da pretjeruju. Još uvijek može mnogo doprinijeti i klubu i reprezentaciji".

Wayne Rooney je u posljednjih 13 utakmica za United i Englesku postigao samo jedan gol, a za to vrijeme je izgubio mjesto startera u oba tima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi