Brazilca sigurno čeka suspenzija

Disciplinska komisija iduće sedmice odlučuje o Wagneru

Kapiten i ponajbolji fudbaler Širokog Brijega Wagner je u susretu sa Vitezom dobio direktan crveni karton još u prvom poluvremenu.

Brazilac će zbog isključenja sigurno propustiti naredne dvije utakmice, ali postoji mogućnost da dobije i veću kaznu. Međutim, ništa još nije sigurno jer će se disciplinska komisija NFSBiH sastati u utorak, kada će na dnevnom redu će biti i ovaj slučaj.

Ovu informaciju je za SportSport.ba potvrdio predsjednik disciplinske komisije Goran Kosorić.

"Sjednica disciplinske komisije nije održana i početkom iduće sedmice ćemo sastaviti posljednja dva kola i utakmice Kup. Wagner sigurno propušta dvije utakmice zbog direktnog crvenog kartona, a u utorak ćemo donijeti odluku o tome hoće li ona biti i oštrija", rekao je Kosorić.

Wagner će sigurno propustiti sutrašnji meč sa Slobodom u okviru 1/8 finala Kupa BiH, te utakmicu s istim protivnikom koja se za vikend igra u prvenstvu. Njegov nastup protiv Željezničara u 14. kolu je pod znakom pitanja.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.