Starčević trener, a Krpić igrač kola

SportSport.ba izabrao idealan tim 12. kola Premijer lige

Edmir Škorić

Redakcija portala SportSport.ba izabrala je idealni tim 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH. 

Kolo je obilježio sarajevski derbi, u kojem nije bilo pobjednika, nažalost ni golova. Lider Zrinjski je osvojio samo bod u Bijeljini, mada je praktično bio na pragu nova tri, dok je Sloboda s Vladom Jagodićem u 93. izbjegla poraz na Otoci protiv Olimpica.

Trener kola očekivano je Slobodan Starčević, koji je s Krupom osvojio tri boda u Kaknju protiv Mladosti, dok je Sulejman Krpić iz Slobode igrač kola.

Vedran Kjosevski (Željezničar): Golman Željezničara je branio sve što je išlo prema njegovom golu i jedan od najzaslužnijih što su Plavi ostali neporaženi na Koševu.

Mladen Zeljković (Radnik): Radnik se hrabro ponio protiv Zrinjskog, osvojio veliki bod, a Zeljković odigrao sjajan meč i zadobio pohvale trenera i struke Bijeljinaca, pa se našao i u našem najboljem timu.

Rade Aleksić (Krupa): Nekoliko igrača Krupe bilo je u kombinacijama za tim kola obzirom na sjajnu utakmicu, ali smo se na kraju odlučili za Aleksića.

Stipo Marković (Široki): Širokobriježani su u Vitezu slavili s 1:0 uz pogodak Wagnera, koji je potom dobio direktan crveni karton. A kako je to bilo u prvom dijelu, gosti su imali pakleni zadatak da do kraja zadrže prednost i sačuvaju mrežu. Marković je vodio gostujući tim u defanzivi, a mreža Solde se nije tresla.

Mirza Kovač (Metalleghe): Pogodak Mirze Kovača u 42.minuti nije bio dovoljan nogometašima Metalleghea da u subotu savladaju zenički Čelik (1:1), s obzirom da su gosti u posljednjim minutama došli do važnog boda. Međutim, Kovač je odigrao sjajnu utakmicu, a ovo je bio njegov drugi gol u sezoni.

Marko Mihojević (Sarajevo): Mladi univerzalac Sarajeva koji igra na poziciji zadnjeg veznog i stopera odradio je sjajan posao u 109. vječitom derbiju, te je jedna od svjetlijih tačaka utakmice od koje se puno očeivalo, a malo dobilo.

Dušan Martinović (Radnik):Zrinjski je bio na pragu velike pobjede u Bijeljini, no sjajni Martinović je golom donio bod ekipi Radnika, a osim gola, Martinović je imao nekoliko sjajnih poteza. 

Eldin Mašić (Olimpic): Olimpic je remizirao sa Slobodom (3:3), mada je malo nedostajalo da Vukovi dođu do čitavog plijena. Mašić je postigao prekrasan pogodak, te je igrao utakmicu u visokom ritmu.

Nemanja Bilbija (Zrinjski): Bilbija je postigao jedan od najbržih pogodaka u Premijer ligi, te je nastavio s dobrim igrama i generalno je jedan od najboljih igrača Premijer lige u dosadašnjem dijelu sezone.

Sulejman Krpić (Sloboda): Ponajbolji igrač Slobode u posljednje vrijeme, a Tuzlake je spasio poraza na Otoci, pošto je postigao dva pogotka protiv Olimpica (3:3).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivan Krstanović (Široki Brijeg): Nije se upisao u strijelce u prošlo kolo, ali iskusni napadač je na sve načine pomagao u igri Širokog i dao je veliki doprinos u pobjedi nad Vitezom (1:0).

IME I PREZIME klub bodovi
Sulejman Krpić Sloboda 10
Dušan Martinović Radnik 8
Rade Aleksić Krupa 6
Eldin Mašić Olimpic 4
Vedran Kjosevski Željezničar 2
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.