SportSport.ba izabrao idealni tim 9. kola Premijer lige BiH

Kokot igrač, Milošević trener kola

SportSport.ba izabrao idealni tim 9. kola Premijer lige BiH

Nedjeljnom utakmicom između Sarajeva i Olimpica (1:0) kompletirano je deveto kolo Premijer lige BiH. 

Odigrano je ukupno šest utakmica koje nisu donijele mnoštvo uzbuđenja, što potvrđuje i podatak da je postignuto svega pet pogodaka, a mreža se najviše tresla u Bijeljini gdje je Radnik uspio savladati Široki Brijeg rezultatom 2:1. 

Redakcija najčitanijeg sportskog portala Bosni i Hercegovini birala je najboljih jedanaest u ovom kolu. Također izabrani su igrač i trener kola. 

Kenan Pirić (FK Sloboda) - Golman mlade bh. reprezentacije je u duelu sa Metallegheom branio na visokom nivou. Sa nekoliko sjajnih intervencija uspio je svoju mrežu sačuvati netaknutom i sasvim zasluženo ponijeti epitet najboljeg golmana u devetom kolu. 

Marin Galić (FK Mladost DK) - Mladi Galić iz kola u kolo pruža sve bolje partije. U remiju između Mladosti i Željezničara (0:0) je bio rastrčan i borben tokom cijele utakmice, a ofanzivima tima sa Grbavice, barem sa svoje strane, nije dozvoljavao da naprave nešto više i dođu do gola. 

Marko Jevtić (NK Vitez) - U pobjedi nad Čelikom ovaj 34-godišnji defanzivac je odlično odradio svoj posao. Jevtić je čistio sve lopte u svom šesnaestercu, dobijao je vazdušne duele i svakako da mu pripadaju velike zasluge što se Vitez iz Zenice vratio sa tri osvojena boda. 

Aleksandar Vukotić (FK Krupa) - Vukotić se ove sezone na najbolji mogući način odužio treneru Starčeviću na ukazanom povjerenju. Još jedan zapažen nastup imao je u proteklom kolu kada je doslovno "u džep strpao" napadače Zrinjskog, pravovremenim intervencijama i odrađenim odbrambenim zadacima "natjerao" nas je da ga svrstamo u najbolji tim kola. 

Aleksandar Subić (FK Sloboda) - Subić je u Slobodu stigao tokom ljeta kao posuđen igrač Partizana. Već u prvim nastupima je pokazao da će predstavljati pojačanje za tuzlanski klub, a još jednu dobru partiju, kako u defanzivi, tako i u ofanzivi, pružio je u remiju sa Metallegheom. 

Anel Hebibović (FK Sarajevo) - Pružio je dobru partiju u protekloj pobjedi Sarajeva, pogotovo u prvom poluvremenu kada je bio nezaustavljiv za odbrambene fudbalere Olimpica. U drugom dijelu vio njegove igre je opao kao i bordo ekipe, no imao je jednu veliku priliku koju na njegovu žalost nije uspio realizovati.

Duško Sakan (NK Metalleghe) - Sakan je protiv Slobode odigrao sjajan meč i držao je sve konce igre na sredini terena. Njegov doprinos u sredini i prema naprijed je bio ogroman - jednostavno je odigrao kvalitetno i čisto, bez većih grešaka. 

Dejan Janković (FK Radnik) - Ove sezone iskusni Janković je jedan od glavnih igrača u Radniku. U duelu protiv Širokog Brijega je stvarao velike probleme odbrani gostujuće momčadi, a svoju zapaženu partiju je krunisao i izjednačujućim pogotkom. To je ujedno bio uvod u potpuni preokret u samom finišu. 

Demir Peco (FK Radnik) - U pobjedi nad Širokim Brijegom mladi Peco je sjajno odigrao u veznom redu, a iako se nije upisao u listu strijelaca, svojom igrom je oduševio sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu. Definitivno se radi o velikom potencijalu. 

Zoran Kokot (NK Vitez) - Iskusni napadač je u posljednje vrijeme pokretačka snaga Viteza i njegova uloga u Pavićevom timu je izuzetno važna. Da Kokot nije zaboravio igrati potvrdio je i njegov majstorski gol za veliko slavlje Viteza na Bilinom polju. 

Marko Obradović (FK Radnik) - Drugu sedmicu zaredom Obradović se nalazi u timu kola. Srbijanski internacionalac je u pobjedi nad Širokim Brijegom stvorio nekoliko velikih šansi, a u nadoknadi utakmice je i izborio penal koji je donio pobjedu Radniku. 

Igrač kola: Zoran Kokot (NK Vitez)

Trener kola: Nebojša Milošević (FK Radnik)

SportSport.ba igrač lige, 9. kolo: 

Ime i Prezime Klub Bodovi
Zoran Kokot Čelik 10
Kenan Pirić Sloboda 8
Marko Obradović Radnik 6
Aleksandar Vukotić Krupa 4
Marko Jevtić Vitez 2

SportSport.ba igrač lige, ukupni poredak:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ime i prezime Klub Bodovi
Anel Husić Mladost 20
Timislav Tomić Zrinjski 18
Jasmin Mešanović Zrinjski 16
Haris Duljević Sarajevo 10
Haris Mehmedagić Sloboda 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi